Häät pienellä budjetilla

Hip hei, mukavaa Halloweenia kaikille. Kesän blogihiljaiselon(=jatkuva kiire juhlien ja vuokraamon kanssa) jälkeen on taas aiheellista virkistää blogikirjoittelua! Paljon on kyselty vinkkejä häiden järjestämisestä pienellä budjetilla, joten tässäpä niitä tulisi.

 

Pienen budjetin häät, hyvin suunniteltuina, voivat todella olla käytettyä rahamäärää vaikuttavampia. Pienen budjetin häissä kannattaa tietysti aina suosia käytettyä, kierrätettyä, lainattua, itsetehtyä ja talkoohenkeä. Jos omat kädentaidot eivät riitä, tai ideavirta tyrehtyy alkuunsa on myös helppo palkata avuksi hääsuunnittelija. Hääsuunnittelijan kokemus, kontaktit ja valmiit ideat auttavat helposti eteenpäin, tuomatta suurta lovea budjettiin.

 
Käytettyjä pukuja on reilusti tarjolla edullisesti tai puvut voi myös vuokrata, harva kuitenkaan pukuaan toisen kerran käyttää, tai esillä pitää. Todennäköisesti löydät juuri unelmiesi puvun uudenveroisena, jopa alle puoleen hintaan. Kengät tai korut ym. asusteet voit löytää käytettyinä edullisesti, kaiken ei tarvitse olla uutta.

 
Paras vinkki budjetin kurissa pitämiseen on hääpäivän lyhyenä pitäminen. Vihkiminen kello 16, ei kello 13. Tai yhtä hyvin häät voi viettää tyylikkäällä brunssilla. Myös häiden juhliminen sesonkiaikojen ulkopuolella laskee tilavuokria yms. palvelumaksuja/kustannuksia! Hääbudjetin suurimmat kuluttajat ovat ruoka ja juoma, joten mitä lyhyempi hääpäivä, sitä vähemmän tarjoiluja tarvitaan. Keskity tarjoiluissa myöskin olennaiseen, kaikkea ei tarvitse olla ylenpalttisesti.

 
Suurin osa häistä suomessa vietetään kesäaikaan. Kesäistä luontoa ja sen antimia kannattaa käyttää hyväksi, koska sekin on ilmaista. Askartelut, esim. koivunoksista saat kauniita sydänkoristeita helposti, maksavat vain hieman aikaasi tai hoida apulaisia lähipiiristäsi. Luonnonkukat, tai kukat läheisten perennapenkeistä ovat valtavan kauniita ja ilmaisia. Keskity luonnonkukissa tiettyyn lajikkeeseen, väriin tai tyyliin niin saat näyttävän ja harkitun kokonaisuuden. Kävyt, kivet ja viinipullonkorkit ovat kivoja ja ilmaisia “paikkakortteja”, vain keräämisen vaivalla. Myös erilaisilla oksilla saat juhlavuutta helposti, spraymaalaa oksakimppuja ja ripusta oksille muutamia koristeita/kukkia/rusetteja tms. tai käytä oksia sellaisenaan käpyjen kera luontoteemaisiin häihin. (Nyt vaikka syksy on pitkällä ja talvi tekee tuloaan, on vielä mahdollista kerätä talteen oksia ja käpyjä.)

 
Kun joku tuttusi, ystäväsi, sukulaisesi on mennyt juuri naimisiin, tiedustele mahdollisesti tarpeettomiksi jääneitä asioita lainaan tai lunasta ne omiin häihisi huokeasti. Myös hääauto, juhlakatokset, ulkokalusteet jne. ovat asioita joita takuuvarmasti joku tuttusi lainaa, mahdollisesti aivan ilmaiseksi.
Käytä edullisia asioita, kuten kynttilöitä, suurissa määrissä tuomaan tunnelmaa. Kesällä koivun oksia, syksyllä heiniä ja puiden lehtiä, talvella havuja, yksinkertaista, mutta kaunista!

 

Somistevuokraamoja on suomessa muutamia ja niiden palveluja kannattaa ehdottomasti käyttää hyväksesi. Saat vuokrattua kaikkea tarvitsemaasi ja vältyt käyttämästä rahaa turhaan tavaroihin, jotka ovat käytössä kerran. Jos myyt itse ostamiasi koristeita yms. häätavaraa kirppareilla eteenpäin menetät rahaa varmasti. Vuokraamalla säästyt myös sopivien tavaroiden etsimisen vaivalta ja eteenpäin myymisen vaivalta, eikä tarvitse säilyttää valtavaa määrää tavaraa ja kuskata niitä edestakaisin ympäriinsä.

Kannattaa olla hereillä sosiaalisessa mediassa: Käytä sitä kysyäksesi lainatavaroita tai vinkkejä, ostaaksesi käytettyjä ja kierrätettyjä asioita, seuraa hääkirpputoreja ja varsinkin ideasivustoja, kuten Pinterest.
Käytä lähipiirisi asiantuntevuus hyväksesi, valokuvaaja, dj, esiintyjä, kampaaja ja meikkaaja löytyvät melkein jokaisesta häävierasporukasta. Pyydä myöskin reilusti esim. lahjatoiveena palveluja sukulaisilta/ystäviltä/vierailta. Käytä hyväksesi myös aloittelevien palveluntarjoajien alennuksia, työhön kouluttautuva kuvaaja, kampaaja tai meikkaaja on huomattavasti edullisempi palkata. Kysele apuvoimia myös oppilaitoksista ja kouluista.

 

Ja mikä tärkeintä, käytä hyväksesi kaikkea ylimääräistä materiaalia ja tarviketta mitä itseltäsi löytyy. Askarteluun, koristeluun ja tuunaukseen: kirjojen sivuista, sanomalehdistä, suodatinpusseista ja kakkupapereista taiteilet paperikoristeita, kukkia/ruusuja helposti. Narua ja nauhaa, lasipurkkeja, mehupulloja/siideripulloja ja sinulla on tuikkukuppeja ja maljakoita. Ihan tavalliset tavarat taipuvat juhlaan helposti, mietit vain asioille uusia käyttötarkoituksia.

 

Nyt ideat lentämään ja tsempit varsinkin teille kaikille ensi kesän/tulevan vuoden morsioille, jotka näiden asioiden kanssa painiskelette. Ja näitä vinkkejä saa ja pitää kysyä jatkossakin, ihan ilmaistakin se on! :)

Terkuin:

http___signatures.mylivesignature.com_54492_116_9EC2138B83410B2C32EB85035DEC8E2D

IMG_5674

 

Leave a comment


Name*

Email(will not be published)*

Website

Your comment*

Submit Comment

Annen Party&Deco Juhla-&Sisustuspalvelut info@partydeco.fi 0456773312

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress